tiistai 18. elokuuta 2009

Kampien pesu, hionta ja kiillotus (osa 1/2)

Laatikosta sattui seuraavana käteen Marjatan kammet. Lähtötilanne näytti tältä:



Kun vanhat rasvat oli pesty pois saippuavillalla ja tiskiaineella alta alkoi näkymään vanhaa maalia sekä osittain melko hyvin säilynyt kromi (tai vastaava :).

Seuraava vaihe oli maalipinnan hiominen. Kampi on sen verran kulunutta ja muhkuraista tavaraa että aloitin hionnan hiomapaperilla jonka karkeus oli 40.




Kun maali oli poistettu ja kampi pesty vielä kertaalleen alkaa pohja hahmottumaan. Alla olevassa kuvassa olevat mustat pisteet ovat ruosteen syöpymiä, joista olisi hyvä päästä eroon ennen muita käsittelyjä. Tämä onnistuu hiomalla käsin tai uudella suosikillani, köyhän miehen Dremelillä (Clas Ohlson 20 €).



Seuraavana työnumerona siis lisää hiomista ensin tällä ja sen jälkeen käsin eri vahvuisilla hiomapapereilla.

2 kommenttia:

  1. vinkki: ruosteesta pääsee vaivattomimmin eroon oksaalihapolla (apteekkikamaa) ja messinkiharjalla. Ruokalusikallinen happoa – myydään jauhemaisena – sekoitetaan pariin litraan vettä (kuumalla vedellä reaktio on nopeampi), ruosteinen osa sinne upoksiin, annetaan vaikuttaa tovi (vesi muuttuu reaktiossa likaisen vihreäksi ja sameaksi) ja sitten messinkiharjalla kiiltäväksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Otan testiin heti kun ilmat lämpenee sen verran että ulkona pääsee taas touhuamaan. Säätämön puute on hidastuttanut projektia koko talven ajan.

    VastaaPoista